Suđenje Sabi 13. svibnja

Suđenje Sabi 13. svibnja

Foto: Davor Javorović/Pixell

Iz petog je pokušaja konačno održano pripremno ročište razriješenom vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi, optuženom za pokušaj podmićivanja dvaju vijećnika HDZ-a. Sabo je izjavio: "Nisam kriv". Glavna rasprava sazvana je za 13. svibnja.

 

 sabo-silazic.jpg

Suđenje bivšem gradonačelniku Vukovara održat će se 13. i 14. svibanja. Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je 18. prosinca prošle godine optužnicu Uskoka protiv vukovarskog gradonačelnika zbog kaznenog djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića. Na današnjem pripremnom ročištu, koje je vodio sudac Zvonko Vrban, kao predstavnica podnositelja tužbe bila je zamjenica Uskoka Zorka Fumić, te s druge strane uz optuženog Sabu i njegova zastupnica iz odvjetničkog ureda Nobilo Sanja Ormož.
Prethodni pokušaji održavanja pripremnog ročišta propadali su zbog Sabinog nedolaska ili traženja pa povlačenja nagodbe. Posljednji puta razlog nedolasku bio je zdravstvene prirode, tj. postoperativna trauma. Podsjetimo, razriješeni gradonačelnik Vukovara tereti se da je pokušao podmititi  HDZ-ove vijećnike Mariju Budimir i Radivoja Đukića kako bi mu svojim glasom osigurali većinu u vijeću. Jedan od ključnih dokaza bio je audio snimak razgovora Sabe i vijećnice Budimir koji je ona snimila. No bez obzira na sve optužbe Sabina obrana tvrdi da njibov branjenik nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Sabo pri izlasku iz Suda nije htio davati izjave.

odvjetnica-i-sabo.jpg

U međuvremenu je Sabo suočen s dva nova kaznena slučaja. Riječ je o optužbama za prisvajanje novca za odlazak vukovarske djece na more te stranačko zapošljavanje podobnih u gradskoj tvrtki Komunalac.