Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec

Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Nakon što je nedavno tvrtka Rimac otvorila ured u Osijeku i predstavila suradnju s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija na FERIT-u je u četvrtak predstavljena i suradnja s tvrtkom Danieli Systec, na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

Grupacija Danieli osnovana je početkom devedesetih, diljem svijeta ima čak 12.000 zaposlenika, a dio te velike tvrtke je i Danieli Systec koji zapošljava 300 ljudi. Od prije 6 godina imaju svoj ured i u Osijeku, a u posljednje su dvije godine zaposlili 33 osobe s osječkoga FERIT-a.

dsc_5272.jpg Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta, a u dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je također dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata i jedna su od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

Da su zadovoljni mladim osječkim inženjerima potvrdio je i voditelj osječkog ureda tvrke Danijeli Systec Ferdo Bošnjak koji je nazočio prezentaciji rada robotske ruke koja ima svoju primjenu u industriji, a koju su programirali Marko Majzl i Adrian Čižić s 1. i 2. godine Procesnog računarstva na FERIT-u: "Kod nas je proces zapošljavanja kontinuiran. Sve više se naglasak u ovoj industriji stavlja na robotiku i automatiku, te je stoga potreba za ljudima željnim novih znanja konstantna. Do sada smo zaposlili 33 mlada čovjeka i ni u jednom slučaju nismo progriješili", rekao Bošnjak i dodao kako osječki ured tvrtke Danieli Systec studentima FERIT-a godišnje ponudi najmanje 10-ak tema diplomskih i završnih radova pod sumentorstvom nekih od zaposlenika te firme.

Time je iznimno zadovoljan i prodekan za suradnju s gospodarstvom FERIT-a Kruno Miličević: "Motivacija studenata je u izravnoj uzročno-posljedičnoj vezi s onim koliko vi njima kroz nastavu prezentirate praktične probleme, odnosno prakse. Ako studenti imaju osjećaj da je nešto teorija radi teorije njihova motiviranost pada, a upravo zbog toga mi na Fakultetu pokušavamo uvoditi sve više praktičnih primjera", rekao je prodekan Miličević i potvrdio kako je to i jedan od razloga što je zanimanje za osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija sve veće.

Predstavnik tvrtke Ferdo Bošnjak

Prodekan Kruno Miličević

Marko i Adrijan