Suradnja osječkog FERIT-a i Odašiljača i veza

Suradnja osječkog FERIT-a i Odašiljača i veza

Foto: FERIT

Član Uprave i direktor Odašiljača i veza Mate Botica, direktor OIV Spectrum Lab-a Ivan Mandić i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Drago Žagar danas su u prostorijama FERIT-a u Osijeku potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji. .

OIV Spectrum Lab laboratorij je za ispitivanje elektromagnetskih polja, u 100%-om vlasništvu OIV-a, koji tržištu nudi neovisna, stručna mjerenja i analize elektromagnetskih zračenja u javnom i industrijskom okruženju.
"Osnovna djelatnost tvrtke kćeri stručni su poslovi zaštite od elektromagnetskih polja odnosno neionizirajućih zračenja koji podrazumijevaju proračun, izvođenje prvih i periodičkih mjerenja razina elektromagnetskih zračenja nepokretnih izvora zračenja u okolini izvora te provjeru usklađenosti izmjerenih rezultata s minimalnim graničnim vrijednostima elektromagnetskih polja propisanih Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja donesenim od strane Ministarstva zdravstva", objasnio je Mandić.
"Budući da fakultet posjeduje akreditirani laboratorij za VF mjerenja, potpisivanjem ovog ugovora omogućit će se međulaboratorijska suradnja, ali i unaprjeđenje suradnje kroz stipendiranje studenata. Kroz njihov angažman na projektima u OIV-u cilj je stvoriti interes kod mladih inženjera te ih potaknuti na zapošljavanje u toj tvrtki čime se izravno utječe na zadržavanje visokoobrazovanih stručnjaka u Slavoniji i cijeloj RH", istaknuo je dekan Žagar.
Istodobno omogućeno je održavanje gostujućih predavanja stručnjaka OIV-a na fakultetu s temama od zajedničkog interesa