Suradnja Vrijednosnica i Murse

Suradnja Vrijednosnica i Murse

Potpisan je ugovor o suradnji KK Vrijednosnice Osijek i KK Mursa Osijek. Tri godine surađivat će na financijskom, logističkom i sportskom planu, klubovi će zadržati svoj pravni i sportski legitimitet, a odlučeno je da osječki ženski košarkaški klub od danas nosi ime KK Mursa Vrijednosnice Osijek.

Zrinko Zvocak, Predsjednik KK Mursa Vrijednosnice Osijek izjavio je kako košarkaški klubovi Vrijednosnice Osijek i Mursa Osijek potpisuju ugovor o partnerstvu, koji će obuhvatiti više područja- financije, logistiku i sportski dio. "Oduševio nas je nedavni kontakt Vrijednosnica Osijek, te ponuda za partnerstvo i sponzorstvo. Mi u Mursi doživljavamo ovu suradnju kao veliku stvar za našu budućnost, u naredne tri godine riješili smo glavna pitanja koja su nas tištila. Znate da smo nakon devet godina prošle sezone postali ponovno prvoligaš, no nakon niza problema izgubili smo taj status, te je ovo dobar način da uz sinergiju sa ovako jakim sponzorom, ponovno ostvarimo povratak u prvu ligu", rekao je Zvocak.

Renato Martinko, direktor KK Vrijednosnice Osijek izjavio je kako se suradnja s KK Mursa nametnula kao jedan normalan i prirodan slijed. "Mursa ima tradiciju, stabilnost i vrijedne ljude u klubu koji skrbe i puno ulažu u vlastitu igračku bazu. Kako pratimo sva sportska događanja na području grada Osijeka, Osječko Baranjske Županije i šire, mislimo da Mursi nedostaje samo malo pomoći da bi ostvarila svoje ambicije. Grad Osijek, i cijela Slavonija i Baranja zaslužuju ženskog košarkaškog prvoligaša, želimo dati doprinos i pripomoći ljudima koji vode Mursu da svoj rad kapitaliziraju na način postanu stabilan košarkaški prvoligaš", rekao je Martinko.

Dražen Dogan, glavni tajnik Zajednice Sportova Grada Osijeka dodao je kako je "ovo projekt koji može biti primjer i ostalim sportovima u gradu Osijeku, Zajednica je tu svakako da podrži ovakve dobre i hvale vrijedne projekte. Kroz svoje programe ćemo također poduprijeti ovu suradnju jer smatram da trebaju biti primjer i ostalim sportovima. Mislim da su oba kluba stabilizirani i organizirani na najvišem nivou, a mogu slobodno reći da sve do Zagreba nemamo ovako posložene i uređene klubove, te još jednom ponavljam da će imati našu punu potporu".

Zvonko Milas, Predsjednik Košarkaškog Saveza Osječko Baranjske Županije: "Košarkaška obitelj Hrvatske i naše Slavonije i Baranje nema baš neke osobite rezultate u poslijednje vrijeme, svi se težimo vratiti na staze stare slave. Smatram da nam najviše nedostaje dobrih odnosa i suradnje, a ovaj sporazum u našoj maloj Županijskoj obitelji je pokazatelj dobrih odnosa i put ka uspjehu. Sa pozicije Županijskog Košarkaškog Saveza dobit će maksimalnu potporu i želim klubovima sreću i uspjeh u provedbi ovog sporazuma".