"Susret ugode" s Draganom Vulinom

"Susret ugode" s Draganom Vulinom

Gost 164. susreta ugode Uljudbene udruge „Žuri polako“ zamjenik je župana osječko-baranjskog Dragan Vulin.

Razgovor vodi Daniela Maršalek, a pratiti ga možete u 18 sati u klubu osječke knjižare Nova u četvrtak, 29. svibnja.

Životopis gosta:

Dragan Vulin rođen je 1986. godine u Osijeku. Nakon završene srednje Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku, upisuje Elektrotehnički fakultet Osijek. Kao student bio je dobitnik Rektorove nagrade za postignut uspjeh na studiju i godišnje nagrade "Hrvoje Požar" Hrvatskog energetskog društva za izvrstan uspjeh na studiju, te je dva puta bio finalist Nacionalove akcije "Top stipendija za top studente". Diplomirao je 2010. godine s prosjekom ocjena 5,00 i postao magistar inženjer elektrotehnike.

Nakon završetka studija ostaje raditi na Elektrotehničkom fakultetu Osijek kao znanstveni novak u Zavodu za elektrostrojarstvo. Uz znanstvene, stručne i nastavne obveze na Fakultetu, pohađa i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij elektrotehnike, također na Elektrotehničkom fakultetu Osijek. Autor je više znanstvenih radova iz područja obnovljivih izvora energije i energetske elektronike. Član je stručnog tima na projektu "Fotonaponski sustavi kao pokretači regionalnog razvoja (REG-PHOSYS)", koji je financiran sredstvima programa prekogranične suradnje IPA Mađarska-Hrvatska.

Na dužnost zamjenika načelnika Općine Erdut iz reda pripadnika hrvatskog naroda izabran je na dopunskim lokalnim izborima 2009. godine, a ovu dužnost volonterski je obnašao do 2013. godine. Sada je zamjenik župana Osječko-baranjske županije i član je Glavnog odbora Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB).