Svačićeva – brklja ostala dignuta, a vlak prolazi!

Svačićeva – brklja ostala dignuta, a vlak prolazi!

Foto: Screenshot Youtube

U jednoj od najfrekventnijih osječkih prometnica u vrijeme špice, u Svačićevoj ulici i danas je na pružnom prijelazu brklja ostala podignuta iako je prolazio vlak. Kompozicija je sporo prolazila, vozači i pješaci su se na vrijeme zaustavili, tako da je izbjegnuta moguća tragedija.

Oštre reakcije nisu izostale.
Budući da se u posljednjih nekoliko mjeseci tveć nekoliko puta dogodilo da se brklja ne spušta kada treba, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić Upravi Hrvatskih željeznica Infrastrukture d.o.o. uputio je otvoreno pismo u kojem podsjeća da je početkom listopada gradska uprava već uputila dopis kojim upozoravaju na upitnu ispravnost uređaja za regulaciju pružnog prijelaza u Osijeku i veliki pritisak građana zabrinutih za sigurnost u prometu te su zatražili hitno poduzimanje mjera.
"Kako se ova situacija danas ponovila na pružnom prijelazu u Ulici kralja Petra Svačića, iznenađen sam neodgovornošću HŽ Infrastrukture, koja dovodi u izravnu opasnost građane Osijeka! Ako su uređaji neispravni, trebali ste postaviti odgovarajuću signalizaciju, jer ako vlakovi slobodno prolaze, a rampa se ne spušta, tko će biti odgovoran za moguće nesreće? Stoga, inzistiramo na trenutnom uklanjanju kvara ili ukoliko to nije odmah moguće, na postavljanju odgovarajuće signalizacije", poručuje u otvorenom pismu gradonačelnik Vrkić.
Portal sib.rtl.hr javlja kako je odmah reagirao i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić, koji je HŽ Infrastrukturi prijavio kvar: "Također sam zatražio da se, dok kvar ne bude otklonjen, postupa po sigurnosnom protokolu, što znači da svaki vlakovođa mora usporiti prilikom približavanja ovom prijelazu, zasvirati i tek kada se uvjeri da nema ugroze proći preko navedenog željezničko-cestovnog prijelaza."
vlak-svaciceva1.jpg