Sve generacije vježbale na otvorenom s Robertom Seligmanom

Sve generacije vježbale na otvorenom  s Robertom Seligmanom Sve generacije vježbale na otvorenom  s Robertom Seligmanom

foto: Marko Banić

Lijepo sunčano prijepodne izmamilo je brojne Osječanke i Osječane u Park Petra Krešimira IV gdje je održano treće po redu Vježbanje na otvorenom, već tradicionalno okupljanje u sklopu najave gimnastičkog DOBRO World Cupa.

Na sedam gimnastičkih poligona vježbali su najmlađi uzrasti, a u velikom broju odazvali su se i osobe zrelije životne dobi koji su pod vodstvom trenerice Ksenije Livančić u novouređenom Sokol Centru uključeni u program GOLDEN AGE GYM. Cilj je uostalom okupljanja ne samo najaviti predstojeće veliko sportsko natjecanje u dvorani Gradski vrt, već i promovirati zdrav način života.

“Nacionalno istraživanje od prije dvije godine otkrilo je kako se čak dvije trećine ljudi u Hrvatskoj ne bavi se nikakvom sportskom aktivnosti. Zbog toga je ovo lijepo vrijeme u prekrasnom Parku ispred našeg novouređenog Sokol Centra bila idealna prilika iskoristiti za vježbanje na otvorenom svih dobnih uzrasta. Zadaća je naime, od malih nogu ukazati djeci na potrebu bavljenja sportom, a nas posebno veseli i veliki odaziv naših umirovljenika”, rekla je Ivana Maltašić, koordinatorica aktivnosti DOBRO World Cupa Osijek.

Uoči samog početka vježbanja svim okupljenjima predstavili su se polaznici programa GYM DANCE Gimnastičkog društva Osijek - Žito koje se također organizira posljednjih nekoliko mjeseci u Sokol Centru. Voditeljica vježbanja bila je klupska trenerica Tihana Lujev. Dakako ni ovaj trening nije propustio hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman, zaštitno lice DOBRO World Cupa - svi koji su u nedjelju došli u prelijepi Park Petra Krešimira IV mogli su vježbati s jednim od sudionika predstojećeg natjecanja u dvorani Gradski vrt.

“Moram reći kako jedva čekam početak natjecanja na kojem ove godine imam ambicije prvi puta pred domaćom publikom popeti se na najviše postolje. I doista srce mi je puno kada sam vidio ovoliko sugrađana od naših najmlađih koji su vježbali na poligonima do umirovljenika. Svi oni vjerujem prepoznaju gimnastiku i sport kao način života. Neka i ovaj naš zajednički trening bude velik korak prema zdravom načinu života”, rekao je Seligman, koji je ove godine zaštitno lice Svjetskog kupa u gimnastici Osijek 2019.

Vježbanju na otvorenom priključio se i nekadašnji gimnastički reprezentativac Tomislav Marković, koji je pokazivao gimnastičke elemente mladim članovima GD Osijek - Žita, a kasnije su se događaju priključili i članovi Saveza izviđača Hrvatske koji su u Osijeku održali protekli vikend svoje redovito zborovanje.

Sve aktivnosti uoči i tijekom DOBRO World Cupa Osijek organiziraju Hrvatski gimnastički savez i Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz pomoć glavnog partnera Žito grupe i branda DOBRO, te pokrovitelja Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatske turističke zajednice, a u organizaciji Vježbanja na otvorenom konkretnu pomoć pružila je i tvrtka Decathlon.