Sve o baranjskim bušama

Sve  o    baranjskim    bušama

U Baranji je vrijeme fašangi i tim povodom, neposredno pred Pepelnicu do kada traju poklade, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine danas se može pogledati izložba „Buše" .

Na izložbi će se moći vidjeti kako su se nekad oblačile prave, iskonske baranjske. Pored lipih i strašnih buša, moći ćete pogledati kako su se nekad oblačile i bušice ili male buše, te prikaz nekadašnjih pokladnih običaja, a postavljena je i izložba starih fotografija baranjskih buša.
„Dašak Poklada moći ćete osjetiti i na bakinom šporetu na drva iz koje će se peći mirisni, pokladni „kolačići u kiselo“. Jedinstven ambijent Etnološkog centra baranjske baštine i prva izložba baranjskih Buša više su nego dobar razlog da se zaputite u Baranju. Jedno vam garantiramo neponovljiv doživljaj, prekrasan ambijent, dobru atmosferu i iskonsku Baranju u doba poklada“, ističe u svom pozivu Turistička zajednica Baranje, koja izložbu priprema u suradnji s Društvom prijatelja baransjkih starina "Ižip" i Udrugom Petaračke buše.
plakat-2-1.jpg