"Sve u svoje vrijeme" u Muzeju Slavonije

"Sve u svoje vrijeme" u Muzeju Slavonije

U Muzeju Slavonije nastavlja se danas Festival znanosti otvorenjem izložbe “Sve u svoje vrijeme” u 18 sati na kojoj ćemo vidjeti tehnička pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike kojima su se služile prethodne generacije učenika i nastavnika. Postav se može pogledati do 3. svibnja.

sve-u-svoje.jpgFestival znanosti je priredba kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti jest vrijeme.

Tim je povodom ostvarena suradnja između Osnovne škole Retfala i Muzeja Slavonije, a rezultat  je otvorenje učeničke izložbe tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služile prethodne generacije učenika i nastavnika. Autori izložbe su učenici Osnovne škole Retfala, pod mentorstvom nastavnica Tomislave Jukić, Vlatke Šalić Dujmić, te Ivane Dolaček, i djelatnica Edukacijskog odjela Muzeja Slavonije: Jesenke Ricl i Ivone Maršić.

Cilj izložbe je prezentirati nastavna pomagala i demonstrirati njihovu uporabu posjetiteljima izložbe.

Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje, i velike i male, sve do 3. svibnja 2017.

Festival znanosti u muzeju- web