Sve više turista u općini Bilje

Sve više turista u općini Bilje

Iako je u prvih 6 mjeseci ove godine zabilježen manji broj noćenja u općini Bilje, porastao je ukupan broj turista, a ponuda je sve bogatija.

Danas je na Eko gospodarstvu "Orlov put" održana konferencija za novinare "Biser kontinentalnog turizma - Turistička ponuda općine Bilje" gdje su predstavljeni rezultati turističke djelatnosti općine Bilje u prvih 6 mjeseci ove godine.

U općini Bilje u proteklih 6 mjeseci ove godine zabilježeno je 6% manje noćenja, no 14% je veći broj dolazaka - što je dodatan motiv za osmišljavanje novih sadržaja kako bi se gosti još duže zadržali, a kako bi se to i ostvarilo u predstojećim mjesecima organizirat će 4 velike manifestacije - istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Bilje Danijela Mihaljević. 24. kolovoza u Vardarcu će se održati "Smotra folklora i rakijada", 7. i 8. rujna u Bilju će se održati "Etnosusreti", vikend nakon toga 14. i 15. rujna "Ribarski su dani", a u listopadu je na rasporedu "Festival paprike" u Lugu.

Voditelj Eko gospodarstva "Orlov put" Goran Gusak svoju ponudu temelji na domaćim ekološkim proizvoda, a turisti koji jednom posjete "Orlov put" na njega se ponovno i vraćaju. To su postignuli sustavnim radom u posljednih 15-ak godina, a na svojemu gospodarstvu nude 50-ak gotovih eko proizvoda, tako da imaju velik porast dolaska turista.

Iako zbog duge i hladne zime početkom godine nisu radili punim kapacitetima, a zbog poplava i proglašavanja izvanrednog stanja su bili zatvoreni 10-ak dana, u Kopačkome ritu su zadovoljni i bilježe ukupan porast broja turista, posebice stranih - istaknula je Renata Forjan iz službe za prezentaciju aktivnosti.

Na konferenciji "Biser kontinentalnog turizma - Turistička ponuda općine Bilje" napomenuli su i kako turistička sezona na kontinentu traje cijelu godinu, te će nastaviti na brojne načine upoznavati javnost sa turističkim sadržajima i pojedinačnim projektima kojima će obogatiti postojeću ponudu.