Svetkovina svete Ane u Bistrincima

Svetkovina svete Ane u Bistrincima

fotografija HRT

Župa svetog Josipa Radnika u Belišću svetkuje blagdan svete Ane u njezinom svetištu na Dravi u Bistrincima. Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u utorak, 23. srpnja. Pripravu će predvoditi Tonči Matulić, profesor na Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

sveta-ana-plakat.jpgTema trodnevnice su bogoslovne kreposti: vjera, nada i ljubav. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17 do 19 i 30.

Na blagdan svete Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30 i 18 sati. Hodočasničku misu u 7 sati predvodit će fra Zvonimir Brusač, TOR, a svečano misno slavlje s početkom u 18 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predvodi prof. dr. sc. Tonči Matulić. Po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed na blagdan svete Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.