Svi dobri osječki programeri dobivaju dobre poslovne ponude iz inozemstva

Svi dobri osječki programeri dobivaju dobre poslovne ponude iz inozemstva Svi dobri osječki programeri dobivaju dobre poslovne ponude iz inozemstva

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je osječki Inchoo, jednu od najuspješnijih tvrtki koja se bavi optimizacijom online trgovine na različitim platformama. Najavio je projekt informatizacije osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji.

95 posto prihoda Inchoo-a, višestruko nagrađivanog zbog poslovnih rezultata, čini izvoz, pedesettroje zaposlenih radi u iznimno ugodnom radnom okružju za plaće veće od hrvatskoga prosjeka. "Broj ljudi koji su vezani u uz software development u Osječko-baranjskoj županiji danas je veći od tisuću , no potencijal je puno veći. Pohod tvrtki se udvostručio, ali plaća programera je i dalje niža nego u Njemačkoj i Irskoj, a nama je želja razvijati posao tako da mladi ostanu ovdje i da se vrate u Osijek.", rekao je direktor Inchoo-a Tomislav Bilić. U Inchoo-u već u idućem mjesecu planiraju zaposliti još troje ljudi, a uskoro bi ih u tvrtki trebalo raditi 75.

Župan Ivan Anušić bio je oduševljen ne samo poslovnim rezultatima već i uređenjem poslovnoga prostora i poslovnim ozračjem. Uz potporu  IT sektoru, najavio je kako od iduće godine u suradnji s Osijek Software City-em kreće projekt informatizacije škola u Osječko-baranjskoj županiji.

Župan Ivan Anušić

Direktor Tomislav Bilić