SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru

SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru

Od 1. do 24. prosinca, u sklopu manifestacije Advent u Vukovaru, ove će se godine po prvi puta održati poseban dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“, na koji stižu djeca iz svih dijelova Hrvatske.

Male će Vukovarce tijekom adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova te će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva. „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ manifestacija je koja će namlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjet će im tijekom četiri adventska vikenda doći preko 600 mališana iz svih krajeva zemlje.
advent_u_vukovaru_vizual.png
Iza ove stvarne božićne bajke o zajedništvu i dječjem prijateljstvu stoji Zadranin Aleksandar Kovačević sa svojim timom agencije Organizatori bez granica, a koji je, uz bogat dječji program koji se već uvelike priprema, otišao i korak dalje, pa će u sklopu nadolezećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati i prigodnu humanitarnu akciju – „Vukovarski adventski kalendar dobrote“, namijenjenu potrebitim obiteljima iz Vukovara.
„Osnovni je cilj naše manifestacije djeci Vukovara ovo adventsko vrijeme ispuniti nadom i mirom. Želimo u radosti i veselju – SVI zaJEDNO, jedni drugima pružiti ljubav. Uz slogan - Nije dobro ne činiti ništa, misleći da možemo učiniti samo malo, tijekom ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru, želja nam je i u sklopu humanitarne akcije Vukovarski adventski kalendar posebno usrećiti 24 obitelji slabijega imovinskog stanja i obitelji s više djece. Obitelji će odabrati nadležne službe Grada Vukovara. Od 1. do 24. prosinca 2018. svaki dan bit će posvećen jednoj obitelji za koju će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone, te također i namirnice za blagdanski ručak. Želja nam je ovaj jedinstveni Advent u Vukovaru svim Vukovarcima, a posebno najmlađima, ispuniti radošću, veseljem i ljubavlju“, ističe Aleksandar Kovačević koji je u svibnju ove godine u sklopu 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ u Vukovaru već okupio cijelu Hrvatsku u malom. Prestavljanje nematerijalne kulturne baštine i bogatog kulturnog nasljeđa neće izostati ni ovoga puta te će tako svake nedjelje došašća, kada će se i paliti svijeće na adventskom vijencu na glavnom Trgu u Vukovaru, biti predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske. Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena – Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesne grupe Atomi, Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Vukovarske mažoretkinje.
Bogat program Adventa u Vukovaru odvijet će se inače svakodnevno sve do 24. prosinca, a najbrojniji sadržaji odvijat će se tijekom svakog adventskog vikenda.