Svjetski dan glazbe

Svjetski     dan         glazbe

Hrvatska glazbena unija obilježit će u nedjelju, 21. lipnja Svjetski dan glazbe u osam gradova - Osijek će glazbu slaviti na Promenadi od 19 sati .

Svjetski dan glazbe ove će se godine obilježiti u šest gradova gdje HGU ima svoje Podružnice. Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Pula i Zagreb ove će godine ugostiti velik broj poznatih imena domaće glazbene scene, a pridružit će im se Slunj i Sisak.
Publiku će na osječkoj Promenadi od 19 sati zabavljati Hrvatsko pjavačko društvo Lipa, The Morenosi, Mia Dimšić, Sing Song Swing i Fluentes.
Centar Zagreba okupirat će brojna poznata imena - Detour, Pravila igre, Meritas,  Mangroove, Bang Bang, Igor Geržina, Vanda Winter i mnogi drugi.
Pulski Forum ugostit će Alena Vitasovića, Nolu, Livija Morosina i druge glazbenike. Publiku će u Rijeci, među ostalima, dočekati Damir Kedžo i Ivan Pešut. Šibenik će ugostiti Helenu Bastić i grupu Forum, a HGU šalje podršku programu koji će se održavati na Tvrđavi sv. Mihovila, gdje će se okupiti poznata imena poput J.R. Augusta, Jonathana, Nipplepeople i brojnih drugih izvođača.
"Nakon višemjesečne borbe s posljedicama pandemije koronavirusa i sakupljanja pomoći za glazbenike, Hrvatska glazbena unija odlučila je napraviti dodatni korak prema normalizaciji stanja u glazbenoj industriji. Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u nedjelju 21. lipnja, u gradovima diljem Hrvatske održat će se koncerti u organizaciji Podružnica udruge, pa nas tako na gradskim trgovima, ulicama i parkovima u čak osam hrvatskih gradova očekuje veliko slavlje glazbe i sjajan glazbeni program", objavili su iz Hrvatske glazbene unije, koja je tijekom protekla tri mjeseca uplatila pomoć za više od 500 glazbenika te im tako osigurala sredstva za osnovne životne potrebe kako bi premostili razdoblje bez koncerata i prihoda.
Organizacijom koncerata za Svjetski dan glazbe, HGU šalje poruku "da je došlo vrijeme za potpuno popuštanje mjera i da se glazbenicima čim prije omoguće redovne koncertne aktivnosti.
Iz udruge ističu da će koncerti ispuniti sve preporuke nadležnih institucija te mole za pridržavanje mjera zdravstvene zaštite o fizičkom razmaku.
whatsapp-image-2020-06-17-at-155714.jpeg