Svjetski dan hodanja - Hodanjem do zdravlja

Svjetski dan hodanja - Hodanjem  do zdravlja

fotografija iz poziva organizatora

Javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u povodu obilježavanja „Svjetskog dana hodanja“ održat će se u subotu, 5. listopada.

Okupljanje će biti ispred pješačkog mosta s desne strane Drave u 09 h, a zatim uz stručno vodstvo Ivana Matančića hodamo stazom za hodanje s lijeve strane Drave, prijevoz kompom koji je omogućio Unikom d.o.o na desnu stranu Drave i zatim šetnicom do Trga Ante Starčevića gdje se aktivnost uključuje i pruža podršku našim vrijednim suradnicama i polaznicama hodanja iz Mammae kluba Osijek u obilježavanju humanitarne akcije Dan ružičaste vrpce-dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Pozivamo vas da se uključite u aktivnost u sklopu projekta „Živjeti zdravo“! Uz prikladnu opremu za hodanje, učinite nešto dobro za svoje zdravlje - hodajte s nama!

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja (World walking day) pokrenula je vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) - TAFISA (The Association For International Sport for All) 1991. godine. Od te godine prijedlog je da se svaki prvi vikend u listopadu obilježava taj dan diljem svijeta. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je pokrenuo inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja prve subote u listopadu.

U okviru projekta „Živjeti zdravo“ u Osijeku provodi se aktivnost „Hodanjem do zdravlja“. Aktivnost je namijenjena građanima svih dobnih skupina, kojom se želi osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnost.