Svjetski dan kravate, Dani kruha i akcija "Dar za osmijeh djeteta"

Svjetski dan kravate, Dani kruha i akcija "Dar za osmijeh djeteta" Svjetski dan kravate, Dani kruha i akcija "Dar za osmijeh djeteta"

Foto: Stjepan Filipović

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek danas, po deseti put, obilježava se Svjetski dan kravate, ali i Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha. Istom su prigodon osmislili i akciju „Dar za osmijeh djeteta“.

Volonterski klub škole organizira humanitarnu akciju „Dar za osmijeh djeteta“ kojom će pomoći Centru za dijete, a cilj je poboljšati kvalitetu života djece  i trudnica iz socijalno isključenih obitelji s područja grada Osijeka osiguranjem osnovnih životnih potrepština za djecu do treće godine života i jednokratnim paketom pomoći za trudnice koje se pripremaju za dolazak novog člana obitelji na svijet. U Centru trenutno mjesečno pružaju materijalnu i savjetodavnu pomoć djeci iz 40-tak obitelji.
Svi će razredi s razrednicima i nastavnicima pod satom razrednika taj dan prikupiti novčane darove prema svojim mogućnostima, a volonterski klub „EMŠA“ zajedno s profesoricom Lukač od prikupljenih će sredstava kupiti dječju hranu i pelene veličine 4 i 5, jer im je to najpotrebnije, te otići u posjet Centru za dijete.
„Drago nam je što se naša školska zajednica uvijek spremno odaziva na humanitarne akcije pokazujući osjetljivost prema najugroženijim osobama u gradu, a raduje nas i što obilježavanje dana poput Dana kravate postaje ono nešto po čemu nas, uz znanja i vještine koje nose iz škole, pamte naši učenici“, riječi su ravnatelja Antuna Kovačića.


Kravate