Svjetski dan prve pomoći

Svjetski   dan   prve   pomoći

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek obilježit će Svjetski dan prve pomoći u subotu, 8. rujna na Trgu slobode od 10 do 13 sati, a kao odgovor na nesreće u cestovnom prometu, koje godišnje oduzmu oko 1,25 milijuna života naglasak će biti na pružanju prve pomoći u slučaju prometnih nesreća.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu, a prilika je to za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina koji omogućuje ljudima da spase živote i pomognu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.
"Pozivamo Vas na obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći koje će se u cilju širenja znanja o postupcima prve pomoći, kao i podizanja svijesti o važnosti poznavanja tehnika i načina pružanja prve pomoći, osobito neodgodivih postupaka u rješavanju izvanrednih situacija na mjestu nesreće", ističu u svom pozivu iz osječkog Crvenog križa.
Od 10 do 12 sati bit će upriličena mala škola prve pomoći, mala škola realističnog prikaza ozljeda, zatim akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, te predstavljanje rada Službe spašavanja života na vodi HCK, a točno u podne bit će izvedena pokazna vježba „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“. 
Za vrijeme programa dijelit će se promidžbeni materijali vezani za prvu pomoć i ostale programe Crvenog križa, a bit će to ujedno prilika za informiranje o besplatnim tečajevima prve pomoći za građanstvo.