Svjetski dan wellnessa - Očuvanje mentalnog zdravlja

Svjetski dan wellnessa - Očuvanje mentalnog zdravlja

Povodom Svjetskog dana wellnessa, Wellness Solutions, obrt za usluge akupunkture, na četiri lokacije u gradu Osijeku organizira u subotu, 13. lipnja od 8 do 18 sati radionice, treninge i predavanja s temom "Očuvanje mentalnog zdravlja".

Sve radionice i predavanja besplatni su, ali budući da je broj sudionika ograničen (osim za prijenose uživo preko društvenih mreža), potrebno je rezervirati svoj termin, a rezervacije se primaju najkasnije do četvrtka 11. lipnja. Zainteresirani se mogu javiti izravno voditeljima aktivnosti (na priloženom plakatu) ili na Facebook stranici Global Wellness Day Croatia.
Voditelji radionica i predavanja najbolji su stručnjaci s područja kineziologije, joge, psihoterapije, tradicionalne kineske medicine i životnog treninga u gradu Osijeku. U obilježavanju Svjetskog dana wellnessa sudjeluju Centar prirodnog zdravlja Organicos, Centar osobne moći i Yoga Home, Tauros Strength & Conditioning Centar za tjelesnu kondiciju, Moksha Centar za poboljšanje kvalitete života i osobni razvoj, kao i Wellness Solutions, koji je jedini ambasador za Svjetski dan wellnessa u Hrvatskoj.
"Sve aktivnosti provedene na Svjetski dan wellnessa neprofitne su i otvorene za javnost. Global Wellness Day posvećen je zdravom načinu životu i obilježava se u 150 zemalja diljem svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija i Ujedinjeni narodi upozoravaju na mentalno zdravlje tijekom i nakon ublažavanja epidemioloških mjera karantene i izolacije, a znanstvena istraživanja govore nam da upravo takve mjere, nedostatak fizičkog kontakta, nemogućnost kretanja, stigmatizacija, financijska nesigurnost, gubitak člana obitelji te povijest psiholoških oboljenja mogu imati dugoročne posljedice na mentalno zdravlje", objašnjava Violeta Mišić Lossaco.
global-wellnes-program.jpg