Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja

Osječki Zoološki vrt poziva na obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja. Pripremili su prigodni program u subotu (3. listopada) od 10 do 12 sati. . .

Na nekoliko lokacija u vrtu bit će organizirane zanimljive edukativne i kreativne radionice na temu zaštite sisavaca, gmazova i riba, ptica, te mikroorganizama. Veliki i mali posjetitelji imat će priliku dotaknuti gmazove, naučiti nešto više o ugroženosti životinja, mikroskopirati te saznati koliko i sami možemo učiniti za dodatnu zaštitu divljih vrsta.

Stručne radionice vodit će studenti biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, dok će radionicu o iskoristivosti otpada voditi vrlo kreativni studenti Umjetničke Akademije Osijek. Mališani koji budu pokazali znanje u kvizovima ili spretnost u izradi zanimljivih predmeta od plastičnih čepova ili vrećica biti će nagrađeni ZOO suvenirima.

Kao posebnu nagradu pripremili su i perive maske za lice od dvoslojnog pamuka s originalnim 3D fotografijama njuškica divljih životinja iz ZOO vrta!

Cijena ulaznica biti će uobičajena - za djecu do 3 godine gratis, od 3 do 14 godina 10 kuna, a za odrasle 20 kuna.

Iako je program bio najavljen za nedjelju, zbog lošeg vremena ipak će se održati u  subotu (3.10.).