Telefoni za pomoć na području Osijeka

Telefoni za pomoć na području Osijeka

Uz Crveni križ, brojne su udruge i inicijative okupile volontere koji su spremni pomoći ljudima u samoizolaciji, rizičnim skupinama i svima drugima kojima je pomoć potrebna, bilo da je riječ o nabavkama hrane, lijekova i drugih potrepština, šetanju psa ili psihološkoj pomoći.

Facebook grupa Jedni za druge Osijek nastala je kao platforma koja bi trebala povezati ljude koji su u rizičnoj skupini i samoizolaciji s onima koji su u mogućnosti za njih obaviti neophodne stvari poput nabavljanja hrane, lijekova ili šetanja psa. Do njih je moguće doći pozivom na besplatni broj za pomoc u izolaciji 0800 900 890 koji radi svaki dan od 9-14h. Kod poziva birajte broj 4 na izborniku I telefon se spaja s telefonskim operaterom.


Udruga Heroji Osijeka uvodi dnevno dežurstvo radi pomoći braniteljima i stradalnicima, a akcija je nazvana #evoNas!
"Kako je u gradu Osijeku veliki broj hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja i stradalnika samaca koji su listom starije životne dobi, a kojima je savjetovano da ne izlaze iz svojih domova i nepotrebno se izlažu mogućnosti zaraze, u svrhu smanjivanja i ublažavanja mogućnosti širenja bolesti, naši će im volonteri dostavljati lijekove, hranu i higijenske potrepštine, strogo se pridržavajući protuepidemijskih mjera i socijalnog distanciranja", objašnjava Zlatko Dernaj.
Akcija #evoNas ! Heroja Osijeka kreće od ponedjeljka 23. ožujka svakodnevno od 9 do15 sati i trajat će sve dok postoji potreba uzrokovana protuepidemijskim mjerama.
Telefonski je broj Heroji Osijeka 099 252 5552

Hrvatska psihološka komora u suradnji sa Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa organizirala je mrežu telefonskih linija na kojima je moguće razgovarati s psiholozima i psihologinjama.
Psihološku pomoć za Osječko-baranjsku županiju građani mogu zatražiti na broj 091739 5693 u vremenu od 0 do 24 sata.
Na telefonu će biti dostupni volonteri – psiholozi iz Osječko-baranjske županije.
Obratite im se s povjerenjem, ostanite u svojim domovima, pridržavajte se mjera kojima ćemo spriječiti širenje epidemije!