Tena za velike, Tenica za male

Tena za velike, Tenica za male

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji objavili su javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade "Tena i Tenica", a tekstovi se primaju do 1. veljače.

Cilj natječaja je poticanje domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog  stvaralaštva, za nagradu "Tena" mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu, dok se na poziv za nagradu "Tenica" sa svojim tekstovima mogu prijaviti osnovnoškolci.
Tekstovi  moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni  do ožujka 2018. godine kada će se održati  23. Lutkarsko proljeće (19. - 24. ožujka 2018.) Nagrade će biti dodijeljene 21. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima.
Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Na adresu Kazališna družina "Asser Savus", Kralja Tvrtka Kotromanića 14, 32100 Vinkovci, treba dostaviti pet primjeraka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona) s naznakom za Nagradu Tena i Tenica.
Tekstove će ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručno povjerenstvo u kojem su Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto, Julijana Adamović, Nenad Pavlović i Himzo Nuhanović.