Teniski kamp u Vukovaru

Teniski   kamp   u    Vukovaru

Foto: iz poziva organizatora

Na teniskim terenima u Borovom naselju u utorak, 23. srpnja, kreće četvrto izdanje besplatnog teniskog kampa za djecu. Sportsko druženje u Vukovaru predviđeno je za djecu između 8 i 15 godina, a traje do subote, 27. srpnja.

Kako servirati, igrati forehand i backhand djeca će učiti od profesionalnih trenera, a ujedno će se družiti sa svojim vršnjacima te novim i starim prijateljima. Kampu će se ponovno pridružiti djeca iz Vukovarskih leptirića, a riječ je o djeci s poteškoćama u razvoju.
"Nakon prošlogodišnje iznimno uspješne godine, kada je u kampu sudjelovao rekordni broj od sedamdesetero djece, kamp ove godine okuplja još veći broj djece, a svi će oni moći uživati u teniskoj atmosferi te druženju s prijateljima", ističe se u pozivu koji potpisuje inicijator i voditelj Tenis kampa Vukovar Dino Ilečić. Ilečić je rođeni Vukovarčanin koji je za vrijeme rata morao emigrirati u Švedsku. I sam bivši tenisač, krenuo je s inicijativom koju su podržali Tenis klub Borovo te drugu godinu za redom Zaklada Marin Čilić.
Ove će godine djeca trenirati pod iskusnim mentorstvom teniskih trenera Petera Lindgrena i Lise Skeppsedt iz Švedske, Sare Johannson iz Austrije, Josipe Bek i Pere Cvitkovića iz Hrvatske te samog Dina Ilečića i njegovog brata Denisa. "Jako se veselim novom izdanju teniskog kampa i druženju s djecom. Sport je ključan za zdravlje djece, ali i izvrstan medij za širenje poruke fair playa i zajedništva", izjavio je Dino Ilečić, voditelj teniskog kampa i dodaje kako je siguran da će zbog sjajne energije ljudi koji stoje iza ovog projekta – a to su upravo Zaklada Marin Čilić, TK Borovo i svi teniski treneri – ovo biti najbolje izdanje kampa do sada.
"Jedan od ciljeva ovog besplatnog teniskog kampa je približiti sport djeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. No, širenje zajedništva i važnosti timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta. Kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, upravo je sport najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada", kaže Ilečić.
img_0429teniski-kamp-vukovar.jpg