Teško je sustići Dinamo - cilj je drugo mjesto

Teško je sustići Dinamo - cilj je drugo mjesto

Foto: nk-osijek.hr

Nogometaši Osijeka ponovno su se okupili u Gradskom vrtu i započeli pripreme za drugi dio sezone. U osječkim redovima više nema iskusnih Lesjaka i Matasa, a tijekom prijelaznog roka nastojat će se dovesti i poneko pojačanje.

Prvi su trening, kako je rečeno na konferenciji za novinare odradili Malenica, Mikulić, Antolović, Kukić, Škorić, Barać, Šimunec, Lukić, Barišić, Šorša, Grgić, Jambor, Mudražija, Mioč, Pušić, Hajradinović, Bočkaj, Grezda, Boban, Ejupi, Marić, Lončar, Ilić, Žaper, Kuprešak i Talys kojima će se dan kasnije pridružiti Ukrajinac Lopa.
"Svi su nam igrači na raspolaganju, vidjet ćemo kakva će situacija biti sa Šoršom, mislim da će još nekih desetak dana biti u posebnom režimu rada. U odnosu na prvi dio sezone s nama više nisu Lesjak i Matas koji će potražiti novu sredinu i želim im sreću jer su to i zaslužili svojim karakternim ponašanjem i profesionalnim odnosom. U dogovoru s njima zaključili smo da je najbolje, kako smo se i mi odredili prema mlađim igračima, da obojica potraže klubove u kojima će više igrati", rekao je trener Osječana Zoran Zekić.
Ambicije bijelo-plavih su jasne i neskrivene, to je svakako borba za drugo mjesto na tablici, imajući u vidu da će bilo tko teško sustići vodeći Dinamo. "Što se mene tiče, otvorena je borba za Europu. Imajući u vidu činjenicu da je Lokomotiva među četiri momčadi koje su ostale u završnici Kupa Hrvatske, nameće se potreba da bismo u HNL-u trebali biti drugi ili treći da bismo osigurali Europu bez obzira na to što će oni napraviti u spomenutom natjecanju. Moja je želja, naravno, da budemo što bolji, a koliko ćemo u tomu uspjeti možda ćemo saznati već tijekom priprema. Svakako da se takvih ambicija ne odričemo, bez obzira na snagu konkurenata koji pretendiraju na istu poziciju" kaže Zekić. Odmah na startu proljetnog dijela državnog prvenstva Osječani će igrati protiv Dinama i Rijeke i sigurno će već prvi ogledi pokazati kakav je odnos snaga među vodećima na tablici, a Zekić i njegov tim u tom su smjeru i koncipirali pripreme: "Pred nama su samo četiri radna tjedna, bilo bi puno bolje da smo imali još nekih desetak dana, no vjerujem da će igrači shvatiti da od prvog dana moraju biti maksimalno ozbiljni i odgovorni u svakom pogledu."
Na dio priprema u španjolskoj Mirabelli Zekić vodi 26 igrača, među kojima će biti trojica vratara. Dogovorene su i provjere tijekom priprema u Španjolskoj. Osječani 23. siječnja igraju protiv Puskas Akademije, tri dana kasnije sastaju se s kijevskim Dynamom, 30 siječnja odmjerit će snage s igračima bukureštanske Steaue, a zadnja provjera uoči nastavka sezone je 2. veljače s moskovskom Lokomotivom. "Ako bi se na „licu mjesta“ ukazala potreba za još ponekim susretom, lako ćemo to tamo dogovoriti. Mislim da smo po jačini protivnika opet dobili ono što smo htjeli", zaključio je Zekić.