Tiha noć u Vukovaru

Tiha noć u      Vukovaru Tiha noć u      Vukovaru

foto: Marina Ban

Ususret trećoj adventskoj nedjelji, sinoć je održano snimanje tradicionalnog koncerta "Tiha noć u Vukovaru". Koncert je održan u prepunoj Crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, a snimila ga je Hrvatska radiotelevizija.

Nastupila su poznata glazbena imena izvodeći najljepše tradicionalne božićne pjesme. Neki od izvođača pravi su doajeni ovoga koncerta i njeguju dugogodišnju tradiciju dolazeći u Vukovar, dok je nekima ovo bio prvi susret.

Od izvođača nastupili su Ženska klapa Certissa, Viktorija Kulišić Đenka i Željko Lončarić Žec, Mirko Švenda, Đuka Čaić, Valentina Gyerek Pavlović, Ivica Pepelko, Ana Fortuna, Paula Jusić, Meri Andraković, Vlatka Kopić, Šima Jovanovac, Adrijana Baković, Stipan Đurić, Boris Ćiro Gašparac, Blanka Došen, Stjepan Jeršek Štef i Vukovarski golubići.

Izvođače je pratila Tamburaška škola Batorek pod ravnanjem maestra Franje Batoreka i CPZ "Mir", koji je dirigirao Želimir Sušić.

Voditelj koncerta je Branko Uvodić, a prigodne božićne čestitke uputili su i fra Ivica Jagodić, gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru i Mons. Josip Mrzljak, biskup u miru.

Snimku koncerta moći ćete pogledati na Badnjak, u 20 sati i 5 minuta na HTV2, te poslušati u programu Radio Osijeka, također na Badnjak oko 22 sata i 30 minuta, ususret Božiću.