Tjedan dječjeg smijeha

Tjedan dječjeg smijeha

„Tjedan dječjeg smijeha“ na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek osmišljen je u prvom tjednu veljače u sklopu projekta "Mladi u akciji" Crvenog križa Osijeka.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nositelj je projekta "Studenti u akciji" koji je dobio financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije unutar programa Mladi na djelu.
Cilj je projekta "Studenti u akciji" poticati i osposobiti studentsku populaciju Sveučilišta u Osijeku za građanski aktivizam i izgradnju zajednice za dobrobit društva. Mladi aktivni volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek koji su i inicijatori projekta proveli su do sada tri vikend treninga (tijekom studenog, prosinca, siječnja) na kojima su studenti stekli vještine potrebne za razvoj i implementaciju inicijativa i projekata i iskustvo u upravljanju projektima kako bi se povećala njihova uključenost u zajednici.
Jedan od rezultata stečenih vještina jest projekt studenata Učiteljskog i Pravnog fakulteta u Osijeku i članova Inicijative mladih osječkog Crvenog križa pod nazivom „Tjedan dječjeg smijeha“ na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek.
Svako izbivanje iz obiteljskog doma, a osobito ako je razlog bolest, za djecu može biti neugodno i pomalo tužno iskustvo. Kako bi oplemenili i uveselili njihov boravak u bolnici studenti su organizirali druženje s djecom tijekom sljedećeg tjedna, 3. – 7. veljače 2014. godine. Organizirat će zabavne, kreativne i edukativne radionice svaki dan u vremenu od 10.30 do 12.15 sati.