Tjedan filantropije u Osijeku

Tjedan filantropije u  Osijeku

Tjedan filantropije u Osijeku već se tradicionalno obilježava posljednjeg tjedna u rujnu. Od 23. do 27.rujna dvije osječke zaklade, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, organiziraju niz događaja kojima je cilj potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice.

Posebni gosti ovogodišnjeg TFOS-a su kolege iz Fondacije tuzlanske zajednice (Tuzla, Bosna i Hercegovina). Tako će Tjedan filantropije u Osijeku biti otvoren u ponedjeljak, 23. rujna u 18 sati u Galeriji Kazamat izložbom o povijesti filantropije u Tuzli i Osijeku, a pola sata kasnije održat će se javna tribina "Lokalna filantropija – što nas povezuje?".
"Tjedan nastavljamo tradicionalnom Filantropskom šetnjom gradom pod vodstvom stručnog vodiča, a ovogodišnja šetnja bit će nešto drugačija od dosadašnjih. Naime, uz podršku amaterskog kazališta OKOS, Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Turističke zajednice grada Osijeka, oživjet ćemo tri povijesne ličnosti koje su zaslužne za razvijanje povijesti filantropije u Osijeku. Tako će zajedno s posjetiteljima šetnje gradom prošetati i Adela Deszaty, Lorenz Jäger i Josipa Glembay", najavljuje Mirna Šmit iz Zaklade Slagalica. Filantropska šetnja održat će se u utorak, 24. rujna od 17 do 19 sati. Kreće se s Trga svetog Trojstva u Tvrđi.
"Nismo zaboravili ni na tradicionalnu vožnju Treskom kroz filantropiju, a na vama je da svoje mjesto u tramvaju osigurate u srijedu, 25. rujna od 17 do 19 sati. Filantropski tramvaj i stručni vodič čekaju vas na Trgu Ante Starčevića, a tijekom vožnje ćete saznati neke od najzanimljivijih filantropskih priča grada Osijeka", nastavlja Šmit.
program1-1.png