Tjedan Izraela u Osijeku: "Adresa nepoznata" u DKO

Tjedan Izraela u Osijeku: "Adresa nepoznata" u DKO

naslovnica izdanja predloška

U sklopu kulturne manifestacije “Tjedan Izraela” u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u nedjelju u 19 sati igrat će se kazališna predstava “Adresa nepoznata” prema književnom predlošku Kathrine Kressmann Taylor.

U glavnim su ulogama Stefan Trifunović, koji igra Maxa Einsteina, i Marko Janketić, on tumači Martina Schulza. Režiju predstave, prijevod, adaptaciju i izbor glazbe potpisuje Stefan Sablić. Kostimograf je Zora Mojsilović. Riječ je o gostovanju Jevrejskog centra za kulturu i umetnost iz Beograda. Besplatne ulaznice mogu se nabaviti na blagajni Kazališta.

Knjiga “Adresa nepoznata” pripada redu velikih i nezamjenjivih djela o holokaustu, poput “Dnevnika Ane Frank” ili “Pijanista” Władysława Szpilmana prema čijim je memoarima snimljen istoimeni film nagrađen Oscarima. Djelo je objavljeno 1938. i jedno je od prvih koje stvarne opasnosti nacizma otkriva američkoj javnosti. Tjedan Izraela je kulturna manifestacija koju Židovska općina Zagreb organizira već 21 godinu zaredom s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici.