Tjedan mozga : "No brain, no pain"

Tjedan mozga : "No brain, no pain"

Sekcija za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Osijeku nastavlja program Tjedna mozga u Osijeku. Danas, među ostalim, radionice "No brain, no pain", "Rodni stereotipi", predavanja "Što više boli – porođajna bol ili udarac u testise?" i još puno toga...

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 10. do 16. ožujka 2014. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Mozak

U obilježavanju Tjedna mozga sudjeluju Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i udruge okupljene u Hrvatskom vijeću za mozak te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.Kampanja poznata u svijetu pod nazivom Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj već trinaestu godinu zaredom pod nazivom Tjedan mozga. Ove će godine posebno biti obrađene teme "Mozak i bol", "Socijalni mozak", te "Neuronske mreže i ponašanje".

Poziv organizatora i program: