Tjedan nastavnog i nenastavnog osoblja

Tjedan nastavnog i nenastavnog osoblja

foto M.Kralj/HRT

Gosti sa Islanda, iz Finske, Njemačke, Poljske, Portugala, Velike Britanije i Turske, nastavno i nenastavno osoblje, okupili su se na osječkom Filozofskom fakultetu a skupom obilježavaju Međunarodni tjedan nastavnog i nenastavnog osoblja u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti.

Tema susreta je "Status humanističkih i društenih znanosti u visokoškolskom obrazovanju u suvremenom društvu" a  ciljevi su razviti mrežu visokoobrazovnih institucija te surađivati, razmjenjivati i nastavnike i studente, razviti zajedničke znanstvene aktivnosti i projekte.

Prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Tanja Gradečak- Erdeljić ističe važnost teme internacionalizacija visokog obrazovanja te mogućnosti podučavanja na enegleskom ili drugim stranim jezicima kako bi naši fakulteti i Sveučilište dobili mogućnost potpisivanja novih ugovora o mobilnosti te otvorili nova vrata suradnje sa sveučilištima u drugim europskim zemljama. Po mobilnosti studenata osječki Filozofski fakultet, kaže prodekanica Gradečak- Erdelji, najbolji je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera.    

razgovor s prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju izv.prof.dr.sc. Tanjom Gradečak- Erdeljić