Tjedan u GISKO-u

Tjedan      u           GISKO-u

Gradska i sveučilišna knjižnica ovoga je tjedna priredila nekoliko promocija, predavanja i radionica, a područja su od STEM-a i crtanog zlatoveza do uspješnog učenja stranog jezika .

Predavanje "Kako se uspješno uči strani jezik"
Povodom predstavljanja novog priručnika za učenje vokabulara na engleskom jeziku "Words My Way", Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u utorak, 3. prosinca s početkom u 17 sati organizira predavanje pod nazivom "Kako se uspješno uči strani jezik". Predavanje će u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek održati Eva Bošković, magistra edukacije engleskog i njemačkog jezika te autorica priručnika.
Eva Bošković osnivačica je Online škole stranih jezika ERYIA d.o.o., koja je kao poduzetnica nagrađivana u području podučavanja stranih jezika te je kroz njene tečajeve u posljednje 3 i pol godine više od 160 polaznika uspješno naučilo engleski i njemački jezik. Na ovom će predavanju biti predstavljene suvremene tehnike uspješnog učenja stranog jezika, ne samo za dobre ocjene u školi, već za korištenje jezika u stvarnim životnim situacijama. Uz metode koje se protežu i kroz njezin novi priručnik za učenje engleskog jezika, posjetitelji će naučiti i kako kroz samostalan rad poboljšati svoje vještine govora, pisanja, čitanja i slušanja na stranom jeziku te kako dugoročno zapamtiti novi vokabular kako bi on postao dio aktivnog znanja stranog jezika. Predavanje je primjereno za učenike od dvanaeste godine i starije, za njihove roditelje te sve one koji sebi žele olakšati proces učenja stranih jezika.
Radionice STEM programa "Generator: radionice na struju"
American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u suradnji s American Cornerom Gradske knjižnice Zadar organizira radionice STEM programa edukacije pod nazivom "Generator: radionice na struju". Radionice će se održati u srijedu, 4. prosinca u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek prema sljedećem rasporedu: 9.00-10.30 sati i 10.30-12.00 sati.
Voditelji su Milko Belevski i Ivan Kovač iz Gradske knjižnice Zadar.
Program "GENERATOR: radionice na struju" namijenjen je djeci starijoj od 12 godina, a obuhvaća osnove robotike, grafičkog programiranja i elektronike te pobliže upoznavanje s LaserBot & Ultimate Robotom (lasersko graviranje i robot s hvataljkom) te DrowBot & MusicBot (glazbeni i robot za crtanje).
Radionica "Crtani zlatovez"
U organizaciji American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u četvrtak, 5. prosinca s početkom u 17 sati održat će se radionica pod nazivom "Crtani zlatovez", na kojoj će svi zainteresirani imati priliku sudjelovati u ukrašavanju upotrebnih predmeta tehnikom koja imitira popularnu tehniku veza. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave su obavezne, a donja je dobna granica polaznika 12 godina.
U sklopu programa Zima u knjižnici, tijekom prosinca i siječnja održavat će se niz radionica za različite dobne skupine.
Prijave za radionicu Crtani zlatovez i više informacija o događanjima organiziranim u sklopu Zime u knjižnici mogu se dobiti na broj telefona 031/211-472.