TK Osijek i OŠ Višnjevac zajedno na projektu Tenis u školama

TK Osijek i OŠ Višnjevac zajedno na projektu Tenis u školama

Foto: HTS/Mario Ćužić

Kako bi popularizirao tenis i upoznao najmlađe s osnovama ovog sporta Hrvatski je teniski savez prije deset godina pokrenuo projekt „Tenis u školama” u sklopu kojeg surađuje s 24 licencirana teniska kluba iz svih dijelova Hrvatske. Jedan od gradova u kojem se provodi program je i Osijek.

Treninzi su u Osnovnoj školi Višnjevac.
„Program je namijenjen djeci do 10 godina, od prvog do četvrtog razreda. Kroz sport i program provođenja sport  se nastoji približiti djeci i upoznati djecu s osnovama te na taj način povećati broj djece koja će kasnije ostati u sportu. U programu u OŠ Višnjevac uključeno je više od 250 djece. Program se provodi na satovima tjelesne kulture. Velika je kooperativnost osoblja i za sada program napreduje vrlo uspješno,“ izjavio je trener Denis Gušlo, koji je danas s dvadesetak mališana održao otvoreni trening kako bi se i šira javnost upoznala s ovim projektom. Nada se da će vrata tom projetku otvoriti i ostale osječke osnovne škole.
tenis-u-skolama-djevojcice.jpgPrvi koraci važni su u svakom sportu, a posebno u tenisu. Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza omogućuje mladim Osječanima da se uz stručno trenersko vodstvo besplatno upoznaju s osnovama bijelog sporta i možda na taj način započnu uspješnu tenisku karijeru”, ističu iz Hrvatskog teniskog saveza. 

Program projekta obuhvaća 30 sati treninga tijekom kojih učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje. Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Mali Osječani trenutno su na pola planiranog programa ali već vladaju forhendom i bekhendom uspješno prebacuju lopticu preko mreže.
„U školi tenisa jako mi je zanimljivo i uvijek se dobro zabavimo. Naučili smo zaista dobro igrati tenis i sviđa mi se ideja. Za sada mi ide solidno i vjerujem da ću s vremenom i čestim treninzima biti još bolja. Sviđa mi se rekreativan način rada i pristup. Trenerica je jako pristupačna, a najviše nam se sviđa vježba s lopticama koja nas uvijek razgiba,“ ispričala je učenica trećeg razreda Ana Lučenčić.
Svi mali Osječani koji sudjeluju u projektu Tenis u školama dobili su i karte za Davis Cup susret Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka igra u zagrebačkom Domu sportova.