Tko kaže da u Baranji nema „planina".

Tko kaže da u Baranji nema „planina". Tko kaže da u Baranji nema „planina".
foto:HRT Radio Osijek foto:HRT Radio Osijek
foto:HRT Radio Osijek foto:HRT Radio Osijek
foto:HRT Radio Osijek foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Potvrđuje to i od nedavno Baranjska planinarska obilaznica dužine više od 30 kilometara. Sastoji se od tri dijela: 620 (Beljski vidikovac-Podolje), 621 (Podolje-Trojnaš), 622 (Zmajevac- Batina). Sadrži 16 kontrolnih točaka uz 9 sati hoda, koliko je potrebno za potpuni prolazak rute.

Višegodišnja želja za realizacijom Baranjske planinarske obilaznice uz inicijatore PD „Zanatlija" Osijek, predvođene Vladimirom Pavičićem, Đuro Conjarom i Krešimir Čandrlićem, rezultirala je registracijom staze prema Hrvatskom planinarskom savezu: - Ispunila se naša velika želja nastala još 2007. godine. Ove godine slavimo 50 godina kao društvo, što je na neki način i poveznica za ostvarivanje statusa priznate planinarske staze. Napokon se i Baranja uspjela naći na interaktivnoj karti Hrvatskog planinarskog saveza, a zahvaljujući timskom radu svih članova PD „Zanatlija" Osijek, došli smo do konačne faze i otvaranja obilaznice, naglasio je Vladimir Pavičić, predsjednik Planinarskog društva „Zanatlija" Osijek.

Baranjska planinarska obilaznica i Bansko brdo predstavljaju izniman potencijal, iako još uvijek izvan glavnih turističkih okvira, što bi se uskoro moglo promijeniti: - Ovo je potvrda da Bansko brdo postaje hit. Puno je toga pred nama, od utrke Banovo Brdo Trk i Bic (18.4.), zatim Bike and Deer (24.4), Wine and Walk (12.6.), Baranja Night Trail (12.6.) i brojna druga događanja za koja se nadamo da će sve veći broj ljudi vidjeti i doživjeti, rekla je Ivana Jurić direktorica TZ Osječko-baranjske županije.

Podršku projektu iskazao je i župan Ivan Anušić: - Puno je toga što možemo ponuditi u svojoj različitosti onima koji žele doći i vidjeti jednu drugačiju Hrvatsku. Stvarno se možemo pohvaliti da su naša županija, Slavonija i Baranja, neki od najljepših dijelova Hrvatske i hvala svima koji su sudjelovali u ovome, zaključio je Anušić.

Više u nastavku:

Vladimir Pavičić

Ivana Jurić

Ivan Anušić