Tko kuha najbolji chirkepaprikás?

Tko kuha najbolji chirkepaprikás?

U Belome Manastiru u prostoru Mađarske kulturne udruge Pelmonoštor (A. Cesarca 16) u subotu, 4. kolovoza s početkom u 17 sati održava se natjecanje u pripremanju pilećeg paprikaša s trgancima .

"Ovo jednostavno jelo pripremalo se u svim dijelovima Baranje i možemo reći da je u različitim formama najzahvalnije jelo koje se služilo u gotovo svim prilikama", kažu u udruzi koja već dvadeset godina njeguje jezik kulturu i običaje mađarske nacionalne manjine, upoznaje druge narode s mađarskom kulturom, promovira Beli Manastir i predstavlja kulturnu baštinu Baranje. "Natjecanje u pripremanju pilećeg paprikaša s trgancima", jedna je od najstarijih priredaba koju MKU Pelmonoštor organizira i to na veselje Baranjaca i njihovih gostiju.
Prijave se primaju do 3. kolovoza u Turističkoj zajednici Baranje (Kralja Tomislava 70, Beli Manastir), prijavljuju se ekipe od osam članova, a kotizacija po ekipi iznosi 160 kuna. Svaka ekipa dobiva pile cca 3 kg, 2 jaja i pola kg brašna, a na raspolaganju su im drva, klupa i stol, dok sudionici donose pribor za jelo, kotlić i začine.
plakat.jpg