Tradicionalno okupljanje članova "Prstena"

Tradicionalno okupljanje članova "Prstena"

Ana Stanić, fotografija Amoreta Bajto

Udruga bosanskih Hrvata Prsten - Podružnica Osijek organizira tradicionalnu godišnju Večeru članova i prijatelja, koja će se održati u subotu, 10. studenog u 19 sati i 30 minuta u dvorani ”Kristal“ u Osijeku.

ana-stanic2.jpg"I ove smo godine pripremili poseban ugođaj i ozračje radosti druženja, bogati glazbeni program i gastronomske užitke kroz široku paletu slavonskih i bosanskih delicija. Za sadržajnu glazbenu noć pobrinut će se Tamburaški orkestar "Lyra", a glazbeni izričaj rodnog kraja donijet će će pjevačka skupina "Jaranice"", najavila je u programu Radio Osijeka predsjednica Udruge, Ana Stanić.

Udruga bosanskih Hrvata “Prsten” u Hrvatskoj djeluje 13 godina, a  2013. osnovala je podružnicu Osječko-baranjske županije koja danas broji 540 članova. "U planu su nam brojne aktivnosti", kaže Ana Stanić, a izdvaja humanitarne i zdravstvene akcije koje namjeravaju provesti u predstojećem razdoblju. "Kako je studeni mjesec spomena na žrtvu Vukovara, obično organiziramo i posjet  Gradu-heroju", kaže predsjednica Stanić te naglašava da čestim posjetima i akcijama čuvaju vezu sa zavičajem koji su napustili. 

Osim Kluba žena i KUD-a “Prsten”, u Podružnici aktivno djeluje i Forum mladih. Od humanitarnih aktivnosti tu je i redovno dobrovoljno darivanje krvi, a Forum ima i svoj ogranak u Đakovu.