Tradicionalno primanje istaknutih sportaša

Tradicionalno primanje istaknutih sportaša

Foto:Radio Osijek/ VD

Predstavnike sportskih klubova, zaslužne i vrhunske sportaše s područja Osječko-baranjske županije svečano je primio župan Ivan Anušić .

82846486_546797579251897_6219823130983006208_n.jpgSportaši su i prošle godine bili ponajbolji ambasadori uspješnosti, naglasio je Anušić pri tom ne propustivši istaknuti važnost bavljenja sportom od najranijih dana: „Sport je mogućnost kako izaći na pravi put ako zakažu obitelj ili društvo. Pred mladima je danas puno izazova koji često završavaju u neželjenom smjeru i zato je uloga sporta važna. Sport puno toga može promijeniti ali mu zato moramo pristupiti strateški i planski od najranijih dana”. Na tragu tih riječi Anušić je najavio i osnivanje sportskog inkubatora. Jedinstvenog projekta takve vrste u Hrvatskoj: „Upravo bi sportski inkubator za cilj imao rano prepoznavanje talenata kod djece za određeni sport. Uz praćenje talenata kroz inkubator bismo zatim pristupili financiranju ili stipendiranju. Inkubator takve vrste zahtjeva i posebnu infrastrukturu koju planiramo graditi o čemu ćemo uskoro upoznati javnost, no ono što mogu potvrditi je da već ove godine započinjemo s organizacijom sustava”, zaključio je Anušić.

U ime sportaša, zahvalu je uputio gimnastičar Robert Seligman osvrnuvši se na sportsku 2019.: ”Prošla godina za mene sportski nije bila toliko sjajna, no opet i posebna. Razlog tome je što samo napokon uspio poslije dugih 11 godina pobijediti u Osijeku na Svjetskom kupu i to nakon osvajanja čak tri srebra i dvije bronce. Zlatom sam se na neki način uspio odužiti i zahvaliti svim sugrađanima koji iz godine u godinu pune dvoranu Gradski vrt. S druge strane imao sam i dosta peha. To se prije svega odnosilo na Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre gdje nisam izdržao pritisak, no kroz iduće ispite kao što su nadolazeći Svjetski kup u Melbourneu ili natjecanja u Bakuu i Dohi nadam se da ću uspjeti doći do dovoljnog broja bodova i ostvariti željenu vizu za Tokio."