Tri slavonska restorana s Michelinovom preporukom

Tri slavonska restorana s Michelinovom preporukom

Foto: iz objave Metroa

Metro, globalni partner jednog od najznačajnijih vodiča za restorane na svijetu svečano je uručio Michelinove plakete chefovima hrvatskih restorana. S preporukom Michelina ove se godine moglo pohvaliti 62 hrvatska restorana, a u biranom društvu njihovog gastro vodiča našla su se i tri slavonska.

waldinger-urucenje-michelin-priznanja.jpgOsječki restorani Waldinger i Muzej Okusa te restoran Hotela Dunav iz Iloka dobili su Michelinove tanjure, uz koji dolazi preporuka fine-dining. To priznanje Michelinovog vodiča zavrijedili su restorani koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu. Najprestižnija priznanja, Michelinove zvjezdice zvjezdice, zaslužili su restorani Pelegrini iz Šibenika, 360º iz Dubrovnika te Monte iz Rovinja, koji je ponovio svoj prošlogodišnji uspjeh zaradivši zvjezdicu dvije godine za redom.
"Osvajanjem Michelinovih priznanja slavonski restorani ponovno pokazuju kako je kvaliteta gastronomske ponude na visokoj razini u svim dijelovima Hrvatske. Svi zajedno dijelimo filozofiju i strast za kulinarskim specijalitetima i visokokvalitetnim proizvodima", istaknuo je Oliver Boček, direktor veleprodajnog centra Metroa Osijek.
S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Njihovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana koji posjećuju anonimno.
hotel-dunav-urucenje-michelin-priznanja.jpg