Tribina Udruge Franak

Tribina Udruge Franak

Udruga Franak javne tribine organizira diljem Hrvatske

Što nakon presude protiv osam hrvatskih banaka – o tome je Udruga Franak danas održala javnu tribinu u Osijeku.

Tribina se održava kako bi se članovima udruge, ali i drugim zainteresiranim građanima pružile pravovaljane informacije i savjeti, a Udruga Franak na takav je oblik komunikacije potaknuta zbog brojnik telefonskih i e-mail upita nakon pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda koja je objavljena 16. srpnja ove godine.

Podsjećamo, Visoki trgovački sud tada je prihvatio dio presude suca Trgovačkog suda Radovana Dobronića u tužbi Udruge Potrošač, protiv osam hrvatskih banaka zbog kredita u švicarskim francima. Tada su iz Udruge izrazili zadovoljstvo, ali najavili i nastavak borbe za dio tužbenog zahtjeva koji je odbijen i preinačen, a odnosi se na valutnu klauzulu švicarskim francima za sve tužene banke, te na ništetnost kamate za Sberbanku.

Slična tribina nedavno je održana u Makarskoj kada je stručni suradniku pravnom timu Udruge Franak, Mate Glibota uz ostalo izjavio: „Kada bi svi dužnici prijavili banke i kada bi to suci sankcionirali kao prekršaj te kaznili banku barem ublaženom kaznom od 50 000 kuna za tu nezakonitu radnju, ne bi nam trebala monetizacija autocesta jer bi u državnom proračunu završilo 10 milijardi kuna.“
Krunoslav Inhof razgovarao je s Krešimirom Bajamićem iz Udruge Franak: