Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu

Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu
Foto: HRT/Ksenija Zelenić Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

„Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu” - naziv je dvodnevne konferencije slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova i razvojne perspektive projekta „Slavonija,Baranja i Srijem”.

Ovogodišnje brojke dokazuju ubrzani razvoja kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. U odnosu na tri godine prije, porast je 30% kaže pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i dodaje kako se gosti vole osjećati slobodno u domaćoj atmosferi, vidjeti gdje se i što, te kako proizvodi. Stranci cijene domaću hranu, ekološku proizvodnju, dobra vina i zbog toga će se sve više vraćati na pozbate destinacije na kontinentu.
A kroz mjere ruralnog razvoja i poticaja, poljoprivredni proizvođači mogu dobiti financijske potpore za smještajne kapacitete. Nedavno je potpisano oko 400 ugovora , čak ih je polovica namijenjena proširenju djelatnosti u turizmu. S tom sinergijom podiže se razina kvalitete što se može učiti od primjerice Austrije koja nema more ili Njemačke.
Kontinentalni dio Hrvatske već godinama nastoji živjeti turizam 365 dana. Uz stvaranje strategije, vizije, investicije i branda, uspjeh kontinentalnog turizma bit će još veći, dodaje zamjenik župana Goran Ivanović.
Sve to skupa trebaju prepoznati i turističke agencije koje će uputiti goste u ove krajeve. Potvrdu mogu dobiti i na Danima hrvatskog turizma koji će se na području pet istočnih županija Hrvatske održati početkom listopada.