Tvrtka Univerzal iz Đakova ima novi Nadzorni odbor i novu Upravu

Tvrtka Univerzal iz Đakova ima novi Nadzorni odbor i novu Upravu

foto: Radio Đakovo

Odlučeno je to na sastanku predstavnika Grada Đakova i 9 općina Đakovštine. Novi je direktor Stjepan Ripić, a novi Nadzorni odbor čine Branko Kolak, Sanja Rogoz Šola, Stjepan Fekete i Božana Kovačić. Peti član NO Damir Bračko kojeg su izabrali radnici nije se mijenjao.

Izvor:http://www.radio-djakovo.hr

"Istina je da je Uprava Univerzala sazvala skupštinu, no ispada da su predstavnici vlasnika izigrani, jer je skupština bila sazvana tek za 8. rujna 2017. Nigdje se ne propisuje točan rok za sazivanje skupština, ali smatramo da je sazivanje skupštine mjesec i pol dana unaprijed apsolutno neprihvatljivo. Osim toga, u samom se pozivu na skupštinu navodi kako svi skupštinari, suvlasnici društva, nisu ovdje prisutni, kako su na godišnjim odmorima, a to nije točno. Slijedom toga, jutros u 9 sati bio je sastanak svih suvlasnika tvrtke Univerzal d.o.o., mene kao gradonačelnika Grada Đakova te svih načelnika i načelnica općina iz Đakovštine. Donesena je zajednička odluka da nećemo čekati 8. rujna i termin sazvane skupštine, nego smo temeljem članka 440. Zakona o trgovačkim društvima koristili pravo prema kojem članovi društva jednoglasno mogu donositi sve one odluke koje su i u domeni skupštine društva, rekao je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Novi direktor Univerzala je Stjepan Ripić iz Piškorevaca. "Ekonomist sam po struci, oženjen otac četvero djece. U biznisu sam 20 godina, a prošao sam sve faze rada poduzeća – nabava, prodaja, komercijala pa i upravljanje društvima. Smatram da sam kompetentan i da mogu kvalitetno obavljati funkciju direktora komunalnog poduzeća. Razlog zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je što komunalno poduzeće želim učiniti kvalitetnijim, transparentnijim i otvorenijim. Već nekoliko godina sam član HDZ-a. Nisam baš aktivno sudjelovao u nekim političkim akcijama, osim što sam član Mjesnog odbora u Piškorevcima", predstavio se Ripić.

Podsjećajući na sve projekte koje je pokrenula dosadašnja Uprava, priopćenjem za medije oglasio se smijenjeni direktor Univerzala, Mile Kaselj:
“Za direktora Univerzala d.o.o. izabran sam 8.ožujka ove godine javnim natječajem na mandat od 4 godine, a pravovaljanost mog izbora potvrdio je Trgovački sud u Osijeku. Jednoglasno me je imenovala Skupština koja je sastavljena od predstavnika suvlasnika različitih političkih opcija, Grada Đakova i čak 9 općina Đakovštine, koji su jedinstveno podržali nastavak uspješne realizacije brojnih projekata. Isti ti načelnici općina izloženi su posljednjih dana pozivima i velikom političkom pritisku za mojim razrješenjem prije isteka mandata, što je uostalom najmanje bitna stvar ako će to riješiti sve ostale probleme i učiniti Mandarića sretnim čovjekom. Iako je gradonačelnik u predizbornoj kampanji najavljivao provođenje javnih natječaja, protiv imenovanog novog direktora nemam apsolutno ništa, dapače spreman sam mu pružiti podršku u radu i upoznati s brojnim započetim projektima. Ipak za očekivati je bilo da se o radu i projektima Društva gradonačelnik imao želju osobno upoznati, a ne da odluke donosi činjenicama temeljem „priča po gradu“. Takav pristup i činjenica da me kao direktora nije ni pozvao na današnju Skupštinu ne smatramo dobrim niti za Grad, a niti za trgovačko društvo, ali sam legalista i provodit ću navedene odluke.”

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić