U 3. kolu EHF-a NEXE na Rumunje

U 3. kolu EHF-a NEXE na Rumunje

Foto: NEXE

Rukometaše Nexea u 3. kolu EHF Lige za protivnika su dobili klub Potaissa Turda – odlučeno je izvlačenjem kuglica u Beču.

Potaissa Turda je klub iz istoimenog Rumunjskog grada u Transilvaniji, smješten na rijeci Aries. Prošlu sezonu završili su kao treći, a sada su deseta momčad rumunjskog prvenstva. Turda je današnje ime grada, Potaissa mu je antičko ime, a ima nešto manje od 45.000 stanovnika.

Predsjednik kluba iz Našica Josip Ergović istaknuo je kako mogu biti zadovoljni protivnikom: „Zadovoljan sam ždrijebom, protivnik je po mjeri. Nisu pretjerano poznati pa time niti atraktivni, ali sigurno su kvalitetni jer predstavljaju vrh rumunjske lige. Bilo bi idealno kada bi uzvrat bio u Našicama. Rumunji imaju iskusnu momčad bez velikih zvijezda. Klub je relativno mlad u euro kupovima, a i igrači nisu puno igrali u natjecanjima Starog kontinenta. Izdvojio bih Daniela Muresana, desno beka rođenog 1986., koji je četiri godine igrao za Constantu. Tada je igrao i Ligu prvaka i zabijao. Tu je i Nenad Savić iz Srbije, pivot koji je igrao za Jugović, pa je bio u Italiji, a već nekoliko godina je u Rumunjskoj. On je '81.godište.“ – rekao je Ergović.

Trener NEXE-a Zdenko Kordi također je zadovoljan ždrijebom: „Možemo biti zadovoljni, oni spadaju u kategoriju ne lošeg izbora. S njima sigurno možemo igrati, a to je sada najvažnije. Sve ostalo ćemo provjeriti i nastojati prikupiti što više informacija o njima. Trenutačno su deseti u prvenstvu s tri pobjede i pet poraza. Nenad Savić je njihov jedini stranac, ostalo su domaći igrači. Igrali su i prvo i drugo kolo EHF kupa, imali su dva relativno lagana protivnika – izraelski Maccabi Tel Aviv i talijanski Junior Fasano. Pitanje je samo što je bolje - igrati prvo doma ili u gostima. Imamo situaciju u kojoj prvu utakmicu igramo u Našicama i to trebamo iskoristiti na najbolji mogući način. Imamo mjesec dana za pripremu i u te utakmice ulazimo s velikim ambicijama.“ – zaključio je Kordi.

Prva utakmica igra se u Našicama 22. ili 23.studenog ove godine, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Turdi. Pobjednik će 4.prosinca biti u bubnju na izvlačenju skupina EHF Lige.

Ostali parovi 3.kola EHF kupa: Futebol Clube do Porto - Abanca Ademar Leon, Team Tvis Holstebro - Stiinta Municipal D. Bacau, Füchse Berlin - HBC Nantes, HC Kaustik Volgograd - Haslum Handballklubb, MT Melsungen - TATRAN Presov, IFK Kristianstad - HSV Hamburg, Alpla HC Hard - Balatonfüredi KSE, HCM Constanta - Elverum Handball Herrer, Grundfos Tatabanya KC - St. Petersburg HC, HK AGRO Topolcany - Pfadi Winterthur, Eskilstuna Guif - BM Huesca, Sporting Clube de Portugal - Fraikin BM. Granollers, Permskie medvedi - Gorenje Velenje, Skjern Handbold - Oroshazi FKSE-Linamar i HC Vojvodina - SKA Mins.

Tekst: Vjekoslav Mahovlić