U akciji "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomažu potrebitima

U akciji "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomažu potrebitima

Foto: Službena mrežna stranica Grada Vukovara

Vukovar su danas posjetili članovi Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, koji novcem prikupljenim u akciji "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomažu udruzi "Vukovarski leptirići" i potrebitim vukovarskim obiteljima.

Udruga tjelesnih invalida „TOMS" iz Trogira zajedno s Udrugom Prijatelji iz Metkovića, Udrugom tjelesnih invalida Sinj i Udrugom osoba s invaliditetom Split kroz projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar" kupovinom svijeća i drugim aktivnostima već 16 godina prikuplja novac koji doniraju građanima grada Vukovara. Ove su se godine odlučili pružiti financijsku potporu dvjema obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju. 
Predsjednik Udruge TOMS Ivan Bašić rekao je kako će se ova akcija: "Mi nećemo nikad odustati od Vukovara i svake ćemo godine nastojati pomagati."
„Ova hvalevrijedna akcija udruga iz Dalmacije je još jedan dokaz koliko Vukovar ima pravih prijatelja diljem Lijepe naše. Udurga TOMS je i nositelj plakete Grada Vukovara koju je dobila upravo zbog provedbe projekta „Moje svjetlo za moj Vukovar“, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček zahvaljujući članovima udruge TOMS na angažmanu.
U prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići", kojoj je doniran radni materijal, potpisan je Ugovor o donaciji dvjema obiteljima kojima će se jednom mjesečno tijekom idućih 12 mjeseci na račun uplaćivati po 1.000 kuna, a također su im kupljene i higijenske potrepštine te hrana u iznosu od 1.500 kuna.