U Belom Manastiru priprema izgradnje igrališta pokraj romskog naselja

U Belom Manastiru priprema izgradnje igrališta pokraj romskog naselja U Belom Manastiru priprema izgradnje igrališta pokraj romskog naselja

uz buduće igralište, foto M.Kralj/HRT

O zajedničkim projektima u Belom Manastiru razgovarali su gradonačelnik Tomislav Rob i saborski zastupnik Veljko Kajtazi a sa Savezom Roma "Kali Sara" potpisan je i Sporazum o izgradnji višenamjenskog igrališta u romskom naselju.

Igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku neće biti samo za romsko naselje nego za sve stanovnike Belog Manastira kako bi se i romska zajednica bolje integrirala, istaknuto je na sastanku u belomanastirskoj Gradskoj upravi. Razgovaralo se i o većim projektima te potrebi zapošljavanja, kao gorućeg problema mladih obitelji te projektima koje grad Beli Manastir planira,rješavanje komunalnih i stambenih problema i izgradnja dvodomki za romske obitelji u čije se projektiranje uskoro kreće. 

Višenamjensko igralište, koje s 200 tisuća kuna financira Savez Roma uz pomoć Vlade a grad Beli Manastir sa sredstvima koja će još biti potrebna za potpuno opremanja, bit će smješteno na kraju Ulice Petra Preradovića gdje je danas velika zelena površina.