U BIOS-u otvoren Microsoftov inovacijski centar

U BIOS-u otvoren Microsoftov inovacijski centar

Microsoft Hrvatska nastavlja s ulaganjima u osječko gospodarstvo i rastući segment tržišta informatičkih tehnologija.

Danas se ni hranu ne može proizvoditi bez tehnologije, pa su ulaganja u tehnološki visokoobrazovane ljude s idejama imperativ svakog ozbiljnog gospodarskog razvitka - istaknuo je predsjednik Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković. Ovo je treći centar u Hrvatskoj i jedan među stotinjak takvih centara u 40 država svijeta, čime se želi naglasiti spoznaja da Osijek ima izuzetne ljudske potencijale. Istodobno, prigoda je ovo i za apel sveučilištima za izmjenu upisnih kvota, jer u 21. stoljeću bez fakultetski obrazovanih kadrova u tehnološkom sektoru nećemo biti konkurentni.

Inovacijski centar u Osijeku nije nikakav novi početak, nego nastavak petogodišnje suradnje s Gradom Osijekom i Sveučilištem na brojnim razvojnim projektima. Putem centra sve usluge i programi sada će biti još dostupniji širem krugu potencijalnih korisnika, studenata, pojedinaca i poslovnih suradnika - istaknuo je voditelj Microsoftova odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja Draško Ivanišević, dodavši kako bi se posebice korisnim centar mogao pokazati nezaposlenima. 

Iako se nalazi u prostorima BIOS-a, iz Microsofta Hrvatska poručuju da Inovacijski centar nije zgrada, nego napredni koncept suradnje Sveučilišta, gospodarstva i grada.