U hotelu Spačva otvoren poseban centar MUP-a

U hotelu Spačva otvoren poseban centar MUP-a U hotelu Spačva otvoren poseban centar MUP-a

foto: Dario Vračević/HRT

Zbog stalnog pritiska migranata na granice Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je u hotelu Spačva na autocesti Zagreb-Lipovac osnovati poseban centar za smještaj i obuku policijskih djelatnika. Smještajno-obučni centar granične policije otvorio je ministar Davor Božinović.

Nove ustrojstvene jedinice MUP-a RH, Policijske uprave vukovarsko srijemske, predstavio je javnosti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Radi se o smještajno-obučnom centru koji se nalazi na prostoru Hotela Spačva neposredno uz autocestu Zagreb-Lipovac.

Nova jedinica je ustrojena zbog, kako je na Vladi još jučer obrazložio ministar, stalnog migracijskog pritiska na granici za koji vukovarsko-srijemska Policijska uprava nema dovoljno službenika, pa 120 policajaca iz raznih dijelova Hrvatske svakodnevno putuje kako bi preuzeli smjenu za ispunjenje ove zadaće.

Smještajno-obučnim centrom će se podići operativna sposobnost granične policije i brzina reakcije u skladu s preporukama Europske komisije, rekao je ministar.

Osim smještaja, u njemu će se obavljati i obuka, specijalistički tečajevi te stručno osposobljavanje, ne samo hrvatske granične policije, već i drugih članica EU, u suradnji s Frontexom.

Sveukupni troškovi centra financirat će se iz fondova EU, a u njemu će biti 9 zaposlenika preraspodijeljenih iz drugih policijskih uprava.

Izvještaj za Dnevnik