U Info centru o Garanciji za mlade

U Info centru o Garanciji za mlade

Mjere za poticanje zapošljavanja mladih s naglaskom na provedbu Garancije za mlade - radionica je koju je danas, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, organizirao osječki Info centar za mlade uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Garancija za mlade je instrument razvijen na europskoj razini a njime se svakoj mladoj osobi jamči brža aktivacija na tržištu rada kroz ponudu nastavka obrazovanja, pripravništva ili radnom mjesta. Radionica je bila prilika da mladi provjere koje im se mogućnosti nude s obzirom na njihovo osobno iskustvo i što mogu napraviti kako bi se na tržištu rada aktivirali kroz mjere poticanja zapošljavanja te da provjere informacije o nizu nedoumica koje se tiču položaja mladih na tržištu rada.

Info centar za mlade svakodnevno informira o različitim temama koje se tiču zapošljavanja i dodatnog obrazovanja mladih pa tako i o mjerama Garancije za mlade koju maksimalno žele približiti mladim ljudima kako bi ih potaknuli na aktivaciju i obrazovanje. 

razgovor s voditeljicom Info centra za mlade Zdenkom Radić