U novi razred u - cvičkama

U  novi  razred  u  - cvičkama

Tvrtka Borovo predstavila je u u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu novu liniju tenisica namijenjanu školarcima - Startas Cvičke, čime je nastavila obogaćivati svoj proizvodni asoritman .

Kako je istaknula voditeljica Sektora za marketing i istraživanje tržišta Martina Tomljenović, cvičke su napravljene kao verzija između starih cvički, koje su mnogima poznate kao papuče za školu, i klasičnog modela startasica.
Inicijativu za taj proizvod pokrenula su vijeća roditelja osnovnih škola u Hrvatskoj, započelo je u Osnovnoj školi Eugena Kumičića iz Velike Gorice, a slijedile su zatim i brojne druge, kazala je Tomljenović. U ovom trenutku, kako je rečeno, sa 50-tak škola dogovaraju se detalji, a 10-tak škola je već krenulo u samu realizaciju i ovih dana kreće isporuka tog proizvoda školarcima po povlaštenim cijenama.
Startas cvičke proizvode se ručno, kao i sva ostala obuća Borova, a izrađene su u potpunosti od prirodnih materijala, pamuka i kaučuka, istaknula je Tomljenović. Dolaze u širokoj paleti boja za djevojčice i dječake u veličinama od 30 do 36. Umjesto vezanja, na prednjem dijelu tenisica je rastezljiva guma, što omogućuje lagano obuvanje.
Na predstavljanju je rečeno i kako je Udruga Kamensko kreativa, koja je proizašla iz Kamenskog, sašila 15 tisuća platnenih vrećica koje će se nalaziti uz svaki par tenisica. Iz Borova su pozvali i ostale domaće tvrtke da se priključe takvim inicijativama. Svako dijete koje kupi Startas cvičke u prodavaonici Borova dobit će ulaznicu za Hrvatski školski muzej u Zagrebu.
Inače, Borovo zapošljava 705 radnika, od kojih oko 500 radi u vukovarskim pogonima. Na godinu proizvodi oko 400.000 pari obuće, koja se prodaje u 90 prodajnih objekata. Što se tiče poslovanja Borova, Martina Tomljanović je istaknula da su unazad godinu dana vidljivi veliki pomaci u rezultatima prodaje, ukupnim narudžbama i potražnji na tržištu, tako da su proizvodni kapaciteti puni u obje tvornice u Vukovaru sve do kraja godine.