U OBŽ svaki četvrti pozitivan, cijepljenje se nastavlja

U OBŽ svaki četvrti pozitivan, cijepljenje se nastavlja

Foto: HRT/Dario Vračević

Od danas do 30. travnja za područje Osječko-baranjske županije na snazi su nove epidemiološke mjere, a glavne su pojačan nadzor pridržavanja i provedbe već postojećih mjera i preporuka da se na sportskim natjecanjima i treninzima ne koriste svlačionice. Proteklog vikenda cijepljeno 7.400 ljudi.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je gotovo svaki četvrti, njih 56 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 82 godine. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 32 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (28) na području grada Osijeka, zatim po tri na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica, po dvije na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.
Na bolničkom se liječenju nalazi 116 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 86 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.226 osoba. Policijski su službenici proveli 5 provjera osoba u samoizolaciji i 130 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 170 nadzora provođenja epidemioloških mjera i nisu utvrdili nepravilnosti.