U Osijeku europska prezentacija aplikacije za poslovne vijesti

U Osijeku europska prezentacija aplikacije za poslovne vijesti

U Osijeku je danas glavnim europskim medijima predstavljena mobilna aplikacija Born2invest koja u osamdeset riječi i manje nudi vijesti iz svijeta biznisa i financija .

Aplikacija je svjetsku premijeru imala prije dva mjeseca u Manili, besplatna je i namijenjena je poduzetnicima, poslovnim ljudima i svima koje zanimaju financijska tržišta i poslovne vijesti. Za sada je, kako je rečeno na predstavljanju, dostupna na 12 jezika, ali namjera je u sljedećih šest do devet mjeseci proširiti se na više od 150 tržišta i najmanje 54 jezika.
Born2invest aplikacija prilagođena je i za hrvatsko tržište i pretražuje hrvatske portale te specijalizirane poslovne i financijske vijesti donosi skraćene na format koji stane u najviše 80 riječi, ali za sve koji žele pročitati više pridružena je i poveznica s izvornom stranicom na kojoj se može pročitati cijela informacija. Korisnici mogu birati ne samo jezik pretrage, već i između lokalnih i međunarodnih vijesti.
04.jpg    born2invest-ilustracija1.jpg
Valja istaknuti da je za europsku prezentaciju svog proizvoda britanska tvrtka M6Limited izabrala upravo Osijek, u kojem odnedavno ima svoju podružnicu M6 sa 16 zaposlenih koji se bave dizajnom sadržaja i marketingom proizvoda. Kako je rekao osnivač tvrtke i direktor marketinga Dom Einhorn, odluku da to bude baš ovaj hrvatski grad donijeli su zbog njegovog odlučnog strateškog mjesta u regiji iz kojeg se za samo nekoliko sati vožnje stiže do brojnih većih centara u nekoliko država, no isto tako atmosfera u Osijeku je pozitivna, postoji dobar potencijal obrazovanih i sposobnih mladih ljudi, a konačno, infrastruktura za obavljanje ove djelatnosti je dobra, a cijena nekretnina povoljna.

Dom Einhorn na predstavljanju aplikacije born2invest