U Osijeku i Vukovaru predstavljen natječaj Superseniori

U Osijeku i Vukovaru predstavljen natječaj Superseniori U Osijeku i Vukovaru predstavljen natječaj Superseniori

U Osijeku i Vukovaru predstavljen je natječaj „Superseniori“ koji je namijenjen udrugama u Osječko – baranjskoj, Vukovarsko – srijemskoj županiji te Gradu Zagrebu. Natječaj je otvoren do 11. veljače 2016.

Zaklada Slagalica u suradnji s udrugom Zajednički put iz Zagreba po prvi put otvara natječaj "Superseniori" a namijenjen je udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici.  Na natječaj se do 11. veljače mogu prijaviti udruge s područja Osječko - baranjske i Vukovarsko - srijemske županije, rekla je voditeljica Odjela za ugovaranje i dodjelu financijskih potpora Zaklade Slagalica, Jelena Gordana Zloić te dodala kako je cjelovita informacija o obrascima i postupku dostupna na internetskoj stranici Zaklada Slagalice i Zajednički put. Kroz info - radionice žele se prenijeti iskustva članova Zaklade Zajednički put iz Zagreba u radu sa osobama starije životne dobi. Također se želi potaknuti udruge da razmišljaju kako se s umirovljenicima može puno više postići te ih potaknuti da se uključe u različite edukacijske ili kreativne programe.
Projekti mogu trajati do 6 mjeseci, a najmanja financijska potpora, koja se može dobiti, putem natječaja je 20 tisuća, a najviše 40 tisuća kuna. Jelena Gordana Zloić naglašava kako će neovisnop povjerenstvo obraditi sve zaprimljene projekte i odabrati najuspješnije.