U Osijeku kampanja Gledaj (u)druge

U Osijeku kampanja Gledaj (u)druge U Osijeku kampanja Gledaj (u)druge

Kampanja „Gledaj (u)druge“ provodi se kako bi se građanima približilo što udruge rade i koji je doprinos udruga kvaliteti života u zajednici. Kampanju organizira Volonterski centar Osijek pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Festival Gledaj (u)druge do 15 sati otvoren u Esseker centru.

Održan je danas i Okrugli stol „Gledaj (u)druge“ na kojem se razgovaralo o ključnim pitanjima s kojima se danas suočava civilno društvo, a vezana su za prepoznavanje važnosti i utjecaja organizacija civilnog društva na razvoj zajednice i društva u cjelini. Sudionici okruglog stola bile vodeće osobe iz organizacija civilnog društva s područja Slavonije i Baranje s višegodišnjim iskustvom i aktivnim sudjelovanjem u razvoju zajednice te predstavnice Ureda za udruge Republike Hrvatske i Savjeta za razvoj civilnog društva.

Festival Gledaj (u)druge okupio je 30-tak udruga iz Osijeka, Belog Manastira, Vukovara, Đakova, Dalja koje na kreativan način te kroz različite programe predstavljaju što sve udruge rade i za koga te na koji način kroz svoje aktivnosti odgovaraju na potrebe građana. Osim predstavnika udruga, njihovih članova i volontera, na Festivalu svoj rad predstavljaju ustanove i institucije koje podržavaju rad udruga kroz različite inicijative, volonterske programe i klubove. 

U ovom tjednu se provode tri manifestacije koje pokazuju važnost i vrijednost civilnog društva - nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira“, „Dani otvorenih vrata udruga“ i kampanja „Gledaj (u)druge“. Povezivanje ove tri manifestacije osmišljeno je kroz suradnju predstavnika organizacija civilnog društva, Regionalnih programa potpore, Regionalnih volonterskih centara, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Vladinog ureda za udruge Republike Hrvatske. 

izvršna direktorica osječkog Volonterskog centra Lejla Šehić Relić